website
BESPLATNA ISPORUKA NA IZNOSE PREKO 5000,00 RSD
BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU.
Šta kaže zakon o upotrebi dečijih auto sedišta?
U skladu sa Zakonom o bezbednositi saobraćaja na putevima Republike Srbije, sva deca do 12 godina, odnosno 135cm moraju biti smeštena u odgovarajuće dečije auto sedište. Dečija auto sedišta moraju posedovati ATEST koji propisuje i reguliše minimalne standarde sigurnosti koje dečije auto sedište treba da poseduje.
Da li je vožnja deteta u suprotnom smeru zaista neophodna?
U potrazi ste za auto sedištem koje će najbolje odgovarati Vašem detetu. U tekstu se spominju termini „suprotan smer“ i „smer kretanja“, ali šta oni znače? Saznajete da se odnose na smer kretanja koji je preporučen za vožnju deteta u automobilu. Dok jedni savetuju da je najbolje da se dete vozi u suprotnom smeru što je duže moguće, drugi ističu da detetu u kontra smeru može biti tesno, neudobno i nelagodno. Kome verovati?
5 koraka za pravilno postavljanje auto sedišta u vozilo
Odabrali ste pravo auto sedište i došlo je vreme da ga i pravilno postavite u vozilo. Mnogi roditelji naprave grešku prilikom prvog montiranja, a i svako auto sedište ima sopstvene preporuke koje bi trebalo da pratite. Nezavisno od načina postavljanja za koji se odlučite ili tipa auto sedišta, sve počinje sa pronalaženjem najsigurnije pozicije u vozilu za dete.
Tipovi auto sedišta prema uzrastu
Jedna od najvažnijih stvari na koje roditelj treba da obrati pažnju jeste bezbednost deteta na putu. Pravilna upotreba auto sedišta obezbediće sigurnu i udobnu vožnju, ali pored velikog broja auto sedišta na tržištu, sa različitim funkcijama i karakteristikama, kako odabrati auto sedište koje će odgovarati potrebama vašeg deteta? Ukoliko ćete uskoro postati roditelj, dajte sebi dovoljno vremena da se informišete, pre nego što se dete rodi, kako biste osigurali bezbednu vožnju kući iz porodilišta.
Kako odabrati pravo auto sedište?
Veoma je važno da odaberete pravo auto sedište za vaše dete, jer su ona esencijalan deo kada je u pitanju bezbednost deteta na putu. Sva deca su u obavezi da koriste odgovarajuće auto sedište do otprilike dvanaeste godine. Ukoliko je dete sigurno smešteno i vezano u auto sedištu, rizik od smrtnih ishoda je smanjen za čak 71% - može se reći da auto sedišta spašavaju život.
Posebne instrukcije za prodavca
Dodaj kupon

Šta Vam je potrebno?