website
BESPLATNA ISPORUKA NA IZNOSE PREKO 5000,00 RSD
BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU.

ADAC Test

ADAC TEST

Svake godine u maju, nemačka kompanija ADAC i Stiftung Warentest zajedno sa Međunarodnom organizacijom za testiranje i istraživanje potrošača (ICRT), objavljuje rezultate najvećeg testa za dečija auto sedišta. Neka od najnovijih modela auto sedišta na tržištu se testiraju, a kriterijumi za ocenjivanje su striktniji nego za Evropske Standarde ECE-R 44. Rezultate ADAC testa koriste mnogi proizvođači automobila kako bi se prilagodili najmlađima i poboljšali svoje bezbednosne sisteme, ali i sami proizvođači auto sedišta prilikom kreiranja novih modela.
KRITERIJUMI I PROCEDURA
Prilikom odabira auto sedišta, ADAC uzima u obrzir zahteve tržišta i inovacije, a auto sedišta koja su jednom prošla test i dalje imaju važeće rezultate i samim tim ne moraju biti ponovo testirana. Do 2011. godine korišćena su kola Opel Astra, potom VW Golf VI, a od 2015. Gold VII. Pri simulaciji sudara koriste se lutke najnovije generacije, u sedećim i ležećim položajima. Lutke variraju u zavinosti za koju grupu auto sedišta se koriste, sa odgovarajućom težinom i veličinom.

Testira se stepen sigurnosti svih auto sedišta prilikom bočnog (pri brzini od 50km/h) i prednjeg sudara (64km/h), ali i sama udobnost i lakoća rukovanja auto sedištem. Stabilnost auto sedišta, način na koji sigurnosni pojas prijanja detetu, ergonomičnost auto sedišta, zaštita osetljivog predela oko glave i vrata su samo neki od kriterijuma koji se uzimaju u obzir. Izvode se i testovi koji se odnose na samu instalaciju auto sedišta u kola sa dvoje ili četvoro vrata i u manje kombije. Od 2011. godine uvedeno je i testiranje na tokisčnost materijala svih delova sa kojima dete dolazi u direktan kontakt, kao je prisustvo azota, teških metala ili zapaljivih materijala.
REZULTATI
Svako auto-sedište koje prođe ADAC-ov test može dobiti jednu od sledećih ocena: veoma dobro, dobro, zadovoljavajuće, dovoljno, nezadovoljavajuće. Akcenat se stavlja na sigurnost, ergonomičnost i lakoću korišćenja, kao najvažnije kriterijume.
Pogledajte neka od auto sedišta iz naše ponude koja su najbolje ocenjena na ADAC testu prethodnih godina:
Auto sedište za decu Nania Beone SP Mickey Mouse 0-13kg
NANIA BEONE SP (0-13KG)

Lagano auto sedište za bebe sa dobrim ocenama. Potrebno je da se zameni tek kada bebina glavica dostigne ivicu auto sedišta.

JOIE TRANSCEND ISOFIX (9-36KG)

Još jedno dobro ocenjeno auto sedišta Joie brenda, koje se odlikuje jednostavnom upotrebom i lakom instalacijom u kola pomoću Isofix sistema.

Auto sedište za decu Joie Traver Shield 15-36kg
JOIE TRAVER SHIELD (15-36KG)

Dobro auto sedište sa štitom protiv udara, pogodno za dugotrajnu upotrebu. Ima povećanu stabilnost te se Vaše dete neće prevrnuti prilikom skretanja ili naglog kočenja.

Posebne instrukcije za prodavca
Dodaj kupon

Šta Vam je potrebno?

Besplatna dostava preko 5000
Garantovan povrat novca
Garancija 3 godine
Sigurna kupovina